Filmul „Oppenheimer” arată cum au apărut bombele atomice care au devastat oraşele japoneze Hiroshima şi Nagasaki în urmă cu 78 de ani. Filmul nu a fost difuzat încă în Japonia.

„Cu siguranţă vreau să văd acest film”, a spus Yasuhiro Akiyama, un profesor de 43 de ani, potrivit Reuters.

„Sper că mai mulţi oameni din întreaga lume care au văzut filmul vor dori să viziteze Hiroshima şi să vină la Parcul Memorial al Păcii şi la Domul Bombei Atomice”, a adăugat el.

ULTIMELE ȘTIRI

Adrian Sârbu: Un guvern eficient reprezintă voința și mandatul celor 18 milioane de votanți/ Trebuie să vedem încotro se îndreaptă lumea, România să devină o țară avansată în apărare, învățare și economia verde

Moscova întrece SUA şi UE la producţia de armament: Rusia produce de trei ori mai multe obuze decât SUA şi Europa pentru Ucraina

Iohannis a promulgat legea care interzice comercializarea băuturilor energizante către minori

Capelă ortodoxă în Parlament. Propunerea a avut trecere la conducerea Camerei Deputaţilor

Vezi mai multe articole din categoria cultura-media

„Oppenheimer” va rula în Japonia începând de pe 29 martie, la aproximativ opt luni de la debut. Lansarea de anul trecut a avut loc cu doar câteva săptămâni înaintea comemorării tragediei de la Hiroshima şi Nagasaki care s-a soldat cu peste 200.000 de decese.

Controversele cu privire la conţinutul filmului, despre care unii au spus că trece cu vederea impactul uman al bombardamentelor, ridică semne de întrebare privind succesul filmului în Japonia.