Bucureştiul este în criză, avem nevoie de un om care să gestioneze situaţiile de criză, a spus preşedintele PNL despre Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PNL şi PSD la Primăria Capitalei.

Ciolacu: Am venit cu un proiect comun pentru București, avem un proiect comun și pentru Europa (alegerile europarlamentare).

Cîrstoiu: Cred că vom avea puterea să explicăm oamenilor ce abordări avem și sunt sigur că peste 85 de zile mă veți întreba cum mă simt ca primar general.

Liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă l-au prezentat pe candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu, într-o conferinţă de presă la Parlament.

Au participat şi liderii PSD și PNL Bucureşti, Gabriela Firea şi Sebastian Burduja, coordonatorii campaniei pe Bucureşti.

Candidatul susţinut de PNL şi PSD la Primnăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, susţine că Bucureştiul suferă de cancer: „Împreună vom învinge un oraş bolnav şi îl vom face sănătos”.

Cătălin Cîrstoiu a spus, miercuri, că până acum nu a avut carieră politică, dar că astăzi e momentul în care alianţa celor mai mari două partide din România scoate un produs: candidatul la primaria generală.

„Ca medic am ajuns la concluzia, având un simţ civic faţă de comunitatea în care trăiesc, că sănătatea nu se rezumă strict la acele manevre pe care le omul le găseşte în spital. Sănătatea merge dincolo de asta pentru că sănătatea pacienţilor e influenţată de tot ce înseamnă sănătatea unui aer curat, înseamnă sănătatea unui transport public eficient, a unei infrastructuri rutiere efeciente, înseamnă sănătatea dată de un mediu cald, un mediu propice, în care la Primăria generală a Capitalei orice cetăţean nu îşi cere drepturile, ci şi le găseşte în mod fundamental”, a declarat Cătălin Cîrstoiu.

El susţine că noul primar general trebuie să dea viziune oraşului, „care funcţionează după o lege veche, să statueze principiile de organizare şi să reprezinte cu eleganţă şi abnegaţie acest oraş”.

„Una din obligaţiile mele faţă de pacienţii mei a fost să asigur tratamentul unor boli grave, cancerul. Şi am făcut-o, zic eu, avem cel mai modern buncăr de radioterapie care există în Europa de Est, în scurt timp va fi functional. Uitându-mă la acest oraş, am văzut că probabil, prin diverse elemente de diagnostic, are aceeaşi boală, boala asta care m-a obsedat multă vreme. În faţa dumneavoastră aveţi un supravieţuitor al acestei boli. Sigur, făcându-vă această mărturisire care pentru mine e puţin dureroasă, că împreună vom învinge un oraş bolnav şi îl vom face sănătos”, a adăugat el.

Bucureştiul este în criză, avem nevoie de un om care să gestioneze situaţiile de criză, a spus preşedintele PNL despre Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PNL şi PSD la Primăria Capitalei.

Preşedintele Senatului Nicolae Ciucă a spus că activitatea politică este percepută de români ca fiind una egoistă, în care politicienii sunt intersaţi mai mult de ceea ce se întâmplă cu ei, nu de ceea ce se întâmplă cu cetăţenii: „Personal, consider ca această stare de fapt se poate schimba”.

El a vorbit de coaliţia PNL-PSD, despre care a spus că funcţionează chiar şi după doi ani şi jumătate.

„Pe acest model, am considerat că este oportun să venim cu un proiect comun, să venim cu un candidat comun, iar acel candidat este domnul doctor, profesor universitar Cătălin Cîrstoiu”, a spus Nicolae Ciucă.

„Am venit cu un om care nu a făcut nimic în viaţa lui decât să slujească oamenii într-o instituţie în care oamenii chiar au nevoie. (…) Un om care nu este interesat de afaceri, de scena politică şi show-ul şi dezbaterile de la televizor, este interesat să facă lucruri pentru bucureşteni. E un medic recunoscut, este managerul Spitalului Universitar, are în subordine 3.500 de oameni, tratează anual aproximativ o jumătate de milion de pacienţi şi în fiecare zi gestionează situaţii de criză. Bucureştiul e în situaţie de criză şi avem nevoie de un om care să gestioneze situaţiile de criză”, a adăugat Ciucă.

El a spus că PNL şi PSD îi vor acorda tot sprijinul ca să câștige Primăria Capitalei.

Citește și