Kate Middleton ar putea vorbi despre starea ei de sănătate atunci când se va întoarce la serviciul public, potrivit unui nou raport, scrie People.

Absența prințesei de Wales după operația abdominală suferită pe 16 ianuarie a dus la speculații ample cu privire la starea ei de sănătate.

La începutul acestei săptămâni, zvonurile au escaladat după ce Palatul Kensington a publicat o fotografie editată a prințesei cu cei trei copii ai săi de Ziua Mamei în Marea Britanie, ceea ce a determinat-o pe Kate să-și ceară scuze.

Sâmbătă, The Sunday Times a publicat informații din interior, obținute de la persoanele apropiate ale lui Kate, în vârstă de 42 de ani, și ale prințului William, în vârstă de 41 de ani, indicând că cei doi vor împărtăși detalii despre operația și recuperarea prințesei, dar o vor face în funcție de calendarul și condițiile lor.

„Ei sunt cei mai deschiși atunci când interacționează cu publicul. Vrea să fie clară și deschisă, dar o va face când se va simți pregătită. Nu se grăbesc.”

Palatul Kensington a anunțat pentru prima dată pe 17 ianuarie că Kate a suferit o „operație abdominală planificată” și că nu va participa la îndatoririle regale până după Paște.

Palatul a reiterat această declarație în urmă cu câteva săptămâni, când un purtător de cuvânt al familiei regale a declarat: „Am fost foarte clar de la început că Prințesa de Wales nu va fi prezentă până după Paște și că Palatul Kensington va furniza actualizări doar atunci când ceva va fi semnificativ”.

Un prieten care ar fi ținut legătura cu cuplul regal pe fondul recuperării lui Kate a declarat pentru publicația britanică: „Nu că nu s-ar fi gândit că vor exista multe speculații și interes, dar au avut încredere că oamenii le vor acorda spațiul pe care l-au cerut”.