SpaceVIP, o companie de călătorii spaţiale de lux, a angajat un bucătar danez de la un restaurant cu stele Michelin pentru călătoria de şase ore cu balonul spaţial cu tehnologie avansată, informează NDTV.

Iubitorii de mâncare şi spaţiu cu buzunare adânci vor putea în curând să se bucure de o masă gourmet în stratosferă. Cel puţin dacă sunt dispuşi să plătească aproape 500.000 de dolari pe bilet.

ULTIMELE ȘTIRI

Cum sunt afectați copiii de ecranele telefoanelor? Ei pot avea mari dificultăți în dezvoltarea unui vocabular bogat

De ce merge atât de greu digitalizarea companiilor româneşti?

Luminiţa Odobescu, discuţii la CAE despre agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei

Alegătorii ruşi răspund apelului lui Navalnîi şi protestează împotriva dominaţiei lui Putin

Vezi mai multe articole din categoria tehnologie

În mai puţin de 24 de ore după ce călătoria a fost anunţată, mulţi oameni au întrebat deja unde se pot înscrie.

Rasmus Munk, un bucătar danez de la un restaurant cu stele Michelin, va crea meniul pentru cei şase oaspeţi care vor fi ridicaţi la aproximativ 30 de kilometri deasupra nivelului mării. Aici vor lua masa privind răsăritul soarelui peste curbura Pământului, având wifi la bord care le va permite să transmită experienţa live prietenilor de acasă.

Meniul încă nu este finalizat, dar într-un interviu pentru Bloomberg, bucătarul în vârstă de 32 de ani a declarat că vrea ca felurile de mâncare să fie inovatoare precum călătoria însăşi, cu mâncare inspirată de aerogel şi arome încapsulate printre idei. El este bucătar la restaurantul danez Alchemist, care a fost clasat pe locul cinci în ghidul celor mai bune 50 de restaurante din lume pentru 2023.

În ciuda preţului ridicat, Munk a declarat că sunt mai multe persoane interesate de prima călătorie decât pot încăpea în navă. „Suntem conştienţi că este o primă călătorie scumpă. Dar în final, aceasta este prima lansare cu aceste experienţe culinare la bord”, a spus Munk, care se va alătura călătoriei.

El a spus că planul este să organizeze mai multe călătorii şi să scadă preţul mai târziu pentru a permite mai multor persoane să se bucure de experienţă. „Am avut deja zeci de participanţi calificaţi care şi-au manifestat interesul pentru această experienţă şi, cu doar şase locuri disponibile, ne aşteptăm să se ocupe toate locurile în următoarele săptămâni”, a declarat fondatorul SpaceVIP, Roman Chiporukha.

Naveta spaţială, construită de Space Perspectives, nu necesită pregătire sau echipament special, conform unui comunicat. O capsulă presurizată va fi ridicată cu un balon spaţial, o tehnologie dezvoltată de NASA, în loc de o rachetă. Testele de zbor vor începe luna viitoare.

SpaceVIP nu este prima companie care oferă posibilitatea de a lua masa în spaţiu. Anul trecut, compania franceză Zephalto a anunţat că doreşte să ofere oamenilor posibilitatea de a lua masa pe un balon la marginea stratosferei pentru cel puţin 132.000 de dolari, începând din 2025.