O familie care se plimba pe o plajă a descoperit mai multe urme de dinozaur. Vicky Ballinger, în vârstă de 39 de ani, se afla într-o plimbare la apus cu copiii ei când au făcut uimitoarea descoperire, scrie Mirror.co.uk.

Vicky și doi dintre copiii ei, Lyla și Immy, au fost „uimiți” că au găsit în total opt urme de dinozaur în Bexhill, Marea Britanie. Vicky a spus că urmele au fost expuse din cauza mareelor înalte și a ploilor abundente – ceea ce a însemnat că stâncile de sub nisip au devenit brusc vizibile.

Ea a filmat amprentele și a încărcat videoclipul pe YouTube. Vicky a spus că crede că amprentele ar fi putut aparține unui iguanodon.

Ea a spus: „Este de fapt destul de frumos să vezi aceste urme uimitoare de dinozaur pe care copiii mei și cu mine le-am găsit când ne-am plimbat. Copiilor le-a plăcut că pot vedea urmele unui dinozaur și să meargă pe ele – a fost foarte interesant„.

Zona de țărm de la Bexhill la Fairlight este binecunoscută pentru modelele și amprentele de dinozauri.

În 2018, peste 85 de urme din perioada Cretacicului formate din cel puțin șapte specii diferite și care includ detalii fine ale pielii și a solzilor au fost descoperite între Hastings și Fairlight.

O fosilă descoperită pe plaja Bexhill acum aproape 20 de ani a fost confirmată în 2016 ca fiind un creier de dinozaur.

Stâncile pe care se află Bexhill au aproximativ 140 de milioane de ani și conțin rămășițele dinozaurilor care obișnuiau să cutreiere împrejurimile de apă dulce de atunci.

De-a lungul anilor, au fost găsite fosilele mai multor specii de dinozauri, inclusiv Iguanodon, Megalosaurus, Baryonyx, Polacanthus și dintele unui animal de tip Velociraptor, dintre care multe sunt expuse la Muzeul Bexhill.