Din cauza cererii slabe de maşini electrice, Comitetul de întreprindere al Mercedes-Benz este în favoarea amânării deciziei de a abandona motoarele cu ardere internă.

Site-ul săptămânalului Der Spiegel scrie asta, amintind că, potrivit reglementărilor UE, începând din 2035 pot fi înmatriculate doar maşini cu impact zero asupra climei, de fapt automobile 100% electrice.

„Mercedes este în prezent capabilă să producă mai multe motoare cu ardere sau mai multe maşini electrice, în funcţie de situaţia pieţei”, a remarcat Michael Häberle, şeful Comitetului de întreprindere al uzinei Stuttgart-Untertürkheim şi membru al Consiliului de supraveghere.

ULTIMELE ȘTIRI

Relațiile dintre Germania și Franța sunt tensionate. Războiul din Ucraina reprezintă principalul factor

„Oppenheimer” este favorit la câştigarea premiului Oscar pentru cel mai bun film

Opt copii şi un adult au murit în Zanzibar după ce au mâncat carne de ţestoasă

Angajaţii de la Mercedes cer amânarea deciziei de a opri producţia maşinilor pe benzină şi cele diesel

Vezi mai multe articole din categoria social

„Trebuie să menţinem această flexibilitate cât mai mult timp posibil pentru a organiza corect transformarea”, a spus reprezentantul. Dacă data abandonului ar fi amânat, Mercedes-Benz ar putea „organiza tranziţia către o lume diferită a condusului într-un mod mai acceptabil din punct de vedere social pentru angajaţi”.

Acest lucru ar creşte probabil şi şansele unui pact de salvgardare a locurilor de muncă până în 2035, aşa cum a solicitat Comitetul de întreprindere. Până acum, un astfel de acord există doar până la sfârşitul anului 2029.