Prințesa de Wales nu scapă de probleme. Mai nou au apărut informații potrivit cărora unii angajați ai spitalului din Londra unde Kate a fost operată au încercat să îi acceseze dosarul medical.

A fost demarată o anchetă. Informația vine în contextul speculațiilor tot mai intense din ultima vreme privind starea de sănătate a ducesei.

Spitalul privat din centrul Londrei, unde soția prințului William a fost operată în ianuarie se află acum în centrul unui scandal de securitate.

Cel puțin o persoană a încercat să vadă detaliile notate de medici, scrie ziarul britanic, Mirror. S-a întâmplat în timp ce Kate era pacientă, după ce a suferit o intervenție chirurgicală abdominală. Conducerea a contactat Palatul Kensington imediat după ce incidentul le-a fost adus la cunoștință, iar investigația este în desfășurare.

Kate a fost internată 2 săptămâni în ianuarie și de atunci nu a mai participat la niciun eveniment public.

Analist al familiei regale britanice: „Ultima dată am văzut-o de Crăciun, apoi s-a internat. După, la radio nu s-a mai transmis nimic și, uterior, au apărut și teorii ale conspirației”.

Pe internet, oamenii au speculat că ar fi în comă sau că relaţia cu prinţul William ar fi într-un mare impas.

Cât despre operația pe care Kate a suferit-o, reprezentanții casei regale nu au dat detalii. Singurul lucru pe care l-au precizat a fost acela că diagnosticul nu este legat de cancer, și insistă ca informațiile medicale personale să rămână private.

Analist al familiei regale britanice: „Nu trebuie să ne spună totul, dar ceea ce ne transmit ar trebui să fie de încredere. Așa că au mult de tras pentru a-și recăpăta încrederea”.

Presiunea asupra familiei regale a crescut de câteva săptămâni, publicul dorind mai multă transparență în ceea ce privește recuperarea prințesei de Wales.

Simon Lewis, fost secretar pentru comunicații al Reginei Rlisabeta A II-A: „Nu vreau să minimalizez îngrijorările pe care le au unii, dar cred că este foarte important ca oamenii să se bazeze pe fapte, altfel aceste teorii ale conspirației nu vor mai putea fi controlate și vor fi complet ineficiente.”

Ieri, The Sun a publicat imagini cu Kate și William, făcând cumpărături aproape de reședința lor, fiind prima apariție în public de la Crăciun.

Analist al familiei regale britanice: „Cred că se așteptau și sperau că oamenii ar putea să-i vadă, să facă o fotografie cu Kate arătând nemaipomenit, sănătoasă, plimbându-se.”

Ieșirea din weekend vine după ce, o fotografie publicată de Ziua Mamei s-a dovedit că a fost editată. Același lucru s-a întâmplat și cu această poză, realizată de Kate, în care apare regina Elisabeta a două alături de strănepoții ei, în ziua în care fostul suveran britanic a împlinit 97 de ani. Imaginea a fost modificată de peste 20 de ori, lucru ce i-a făcut pe unii să se întrebe dacă fotografiile transmise de palatul Kensington mai sunt de încredere.

Analist al familiei regale britanice: „A fost o campanie dezastruoasă a celor care se ocupă de imaginea prințesei.”

Un dezastru pe care prințul William încearcă să-l corecteze.

William: ”Ne aventurăm pe domeniul de expertiză al soției mele. Ea ar fi trebuit să fie aici, ca să audă asta. ”

Reporter Sky News: „Popularitatea de care se bucură William și Kate i-a ajutat, probabil, să treacă peste această perioadă într-un mod în care alți membrii ai familiei regale nu ar fi putut să o facă, dar mi s-a spus că amândoi consideră că uneori s-a întrecut măsura și se întreabă cum ar putea să o oprească”.