Polițiștii și inspectorii școlari din Ilfov fac verificări la o creșă din Dobroești, după ce doi părinți au reclamat că băiețelul lor de 2 ani ar fi fost bătut.

Anchetatorii au deschis un dosar penal pentru rele tratamente aplicate minorului și trebuie să stabilească dacă acuzațiile se confirmă.

Atenție, urmează detalii care vă pot afecta emoțional.

Incidentul s-a petrecut pe 6 martie. Părinții au venit la creșă să-și ia copilul și au văzut că băiețelul este lovit în zona feței. Avea o vânătaie pe obraz și o leziune la nivelul urechii. Au întrebat-o pe îngrijitoare ce s-a întâmplat, iar aceasta nu a putut să le ofere o explicație. Furioși, părinții au cerut să vadă imaginile camerelor de supraveghere și au depus plângere la poliție.

”Reporter: Ce s-a întâmplat cu băiețelul, a fost lovit de cineva?

Îngrijitoare: Nu știu, eu nu am auzit nimic”.

Cazul a fost preluat de Poliția Pantelimon, care a sesizat și Biroul pentru Siguranță Școlară. Imediat a fost deschis un dosar penal in rem și au fost ridicate înregistrările camerelor de supraveghere.

”La fața locului s-au deplasat polițiștii orașului Pantelimon și ai Biroului de Siguranță Școlară pentru efectuarea activităților din competență. În cauză a fost deschis dosar de urmărire penală, în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului”.

La aceeași creșă sunt îngrijiți zeci de copii. Cei mai multi dintre părinți sunt multumiți de personal.

Mămică: ”Doamnele care au grijă de copilul meu și de alți copii sunt niște femei foarte drăguțe”.

”-Ați avut vreodată probleme?

-Nu. Noi aducem băiețelul de o lună. Deocamdată pentru acomodare și îl luăm la prânz, că nu stă și la programul de somn. Au și activități, pictură, dans”.

Conducerea creșei exclude deasemenea vreo vină a personalului și i-a oferit mamei copilului lovit acces la imaginile camerelor de supraveghere. Cazul este și în atenția Inspectoratului Școlar Ilfov.