Marian Cristian Minae, unul dintre cei trei bărbați acuzați că l-ar fi ucis și jefuit pe omul de afaceri Adrian Kreiner din Sibiu, va fi adus în țară luna aceasta, din Marea Britanie.

Anunțul a fost făcut de prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu. Ar fi al doilea suspect care ajunge pe mâinile anchetatorilor români, după ce Laurențiu Ghiță a fost extrădat din Scoția, la sfârșitul anului trecut. Liderul grupului, Cosmin Costinel Zuleam, este încă în libertate.

Marian Cristian Minae a fost prins în Irlanda de Nord. Ca să obțină extrădarea lui, autoritățile române au fost nevoite să informeze organele judiciare din Marea Britanie în privința condițiilor de detenție de la noi din țară. Procedura este îndeplinită.

Bogdan Dancu, prim procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu: „Noi aşteptam ca după termenul din 8 martie, acordat de judecătorii din UK, să se decidă predarea acestuia şi în cel mai scurt timp, o saptămână, maxim două, să se decidă predarea acestuia.”

Ancheta în acest caz nu s-au încheiat. Procurorii au anunțat că sunt în derulare mai multe expertize genetice asupra probelor ridicate din casa lui Kreiner, cu ocazia cercetării la faţa locului. Analizele au scopul de a demonstra cu certitudine, în fața instanței, că suspecții au acționat acolo.

Printre obiectele trimise la Institutul Național de Criminalistică se numără și ceasurile lui Kreiner, în valoare de 200.000 de euro. Au fost găsite în compartimentul motor al mașinii lui Laurențiu Ghiță. Pe de altă parte, anchetatorii mai vizează și alte persoane în acest dosar. În primul rând, pe Cosmin Costinel Zuleam, considerat liderul grupului, dar și pe femeia care i-a însoțit pe presupușii atacatori la Sibiu. Cei doi sunt încă în libertate. Există însă informații privind locul în care se află bărbatul, spun investigatorii.

Bogdan Dancu: „Este şi ea căutată. Din datele noastre, ar fi concubina celui pe care nu-l găsim, urmând să stabilim şi implicarea altor persoane, eventual complici, complici morali prin furnizarea unor ponturi, sau chiar instigatori.”

Jaful, încheiat cu o crimă, a avut loc în noaptea de 5 spre 6 noiembrie, anul trecut. Cei trei suspecţi au intrat noaptea, în casa lui Kreiner, l-au torturat, au amenințat-o pe fiica acestuia cu pistolul și au plecat cu bunurile de valoare. Omul de afaceri a murit o zi mai târziu, la spital. Potrivit anchetatorilor, aceiași autori ar mai fi comis și alte două spargeri, în Dolj. Dacă se confirmă, dosarele vor fi reunite, spun procurorii.