Cel mai mare târg dedicat animalelor de companie are loc zilele aceastea la București.

Unul din doi români are cel puțin un animal de companie arată datele statistice așa că ce urmează … v-ar putea interesa.

Mai ales că noile tehnologii vă fac viața mai ușoară când plecați la serviciu, de exemplu, iar pisica și cățelul rămân singuri acasă.

Cu sigurata, dispozitivele inteligente. Tehnologia s-a dezvoltat atât de mult încât putem să ne bazăm pe ea pentru ca animalului de companie să nu îi lipsească hrană şi apa atunci când plecăm de acasă pe termen scurt.

Avem fântâni, dar şi cutii automate cu mâncare, care pot fi controlate cu ușurință de pe telefonul mobil.

În plus, pentru pisici exista şi litiere inteligente.

Tot datorită tehnologiei, cei care se tem că îşi pot pierde animalul de companie pot cumpăra accesorii cu coduri QR. Dacă este scanat, codul indica adresa, eventuale probleme de sănătate ale animalului sau restricțiile alimentare.

Și pentru că se apropie perioada concediiilor, firmele de profil au pregătit oferte şi pentru prietenii necuvântători, atunci când nu-i putem lua cu noi în vacanţă. Există pensiuni pentru câini unde se fac şedinţa de dresaj sau de înot. Sau chiar tabere la mare, pentru animale!

Un bilet la acest târg costa 15 lei. Copiii până în 6 ani și studenții la Facultatea de Medicină Veterinară intra gratuit însă. Iar elevii, pensionarii și studenții plătesc doar 10 lei.