Ficatul produce proteinele din care suntem construiți, grăsimile din sânge și glucoza. Aici vedem cea mai mare fabrică.
După ce produce, face curățenie perfectă pentru tot organismul. Nu e lăsat, determină inflamație peste tot. Prăjituri, solnița folosită prea des și prea multe alimente ultra-procesate. Zilnic, așa nu îl lăsăm să își facă treaba.
Hectarele iau aerul poluat al Bucureștiului. Dioxidul de carbon întră în copaci și e condus, prin rădăcinile acestora, în sol. Este depozitat în sol. Copacii sunt transportatorii deșeurilor din aer în sol.
Toată lumea vie are structuri, care fac curățenie avansată. În interiorul organismului nostru o găsim pe cea mai avansată, ficatul. Ne explică membra Academiei române, Carmen Chifiriuc.
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc, microbiologie-imunologie: „Acesta uzină reușeste să recicleze aproape integral deșeurile, rămâne totul curat în aceasta uzină și întreg orașul este curat”.
Tot organismul.
100 de grame de telemea înseamnă 2,5 grame de sare. 100 de grame de salam, găsim aici 3,5 grame de sare. Punem și 100 de grame de pâine. 1,3 grame de sare. O roșie, și acesta conține sare, și facem calculele. Rezultă 7, 5 grame de sare. Acest aport de sare îl putem lua la un mic dejun. 5 grame de sare pe zi, per total, suportă și rinichii și ficatul.
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc, microbiologie-imunologie: „Toate lucrurile astea sunt ca niște deșeuri. Ficatul care e obișnuit să lasă curățenie perfectă în jur, dintr-o dată se trezește cu foarte multe deșeuri. Ca și cum ar apărea scurt-circuite. Prima indicație pe care trebuie să o transmitem este să-și ia ochelari buni și să citească etichetele nutriționale”.
Excesul de sare se adaugă la grăsimi trans, pe care le găsim în patiserii ori în pâine. Conservanți și aditivi există în toate produsele procesate de la raft. Ficatul e depășit prin expunere zilnică și cheamă ajutor.
Ajutorul vine de la sistemul imunitar, celulele macrofage. Odată ce îl primește, nu mai face curățenie avansată.
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc, microbiologie-imunologie: „Încep să se acumuleze deșeuri în ficat și apare ficatul gras. Macrofagele fac curățenie, dar constaă că nu reușesc singure”.
Se activează tot sistemul imunitar. Bacteriile din intestin intră de asemenea în contact cu excesul de sare, cu grăsimi trans, care nu există în natură, ci sunt create de oameni, cu aditivi. Apare inflamația locală.
Vine tot sistemul imunitar. Celulele imune trec din sânge în intestin și lărgesc bariera intestinală. Odată lărgită, trec bacterii în sânge, adică într-un mediu steril. Apare inflamația sistemică în tot organismul. Așa încep toate bolile.