Două garnituri de metroumetroutimpuri noiPentru că trenurile circulau cu viteză redusă, impactul nu a fost puternic, așa că nimeni nu a fost rănit și nu au existat pagube materiale. Însă, aproximativ o oră, circulația a fost dată peste cap.

Potrivit unui comunicat al Metrorex – compania care administrează metroumetroutimpuri noi

Pasager: „Au trecut 20 și absolut nimic. La un moment dat s-a simțit un impact, eu îl caracterizez ca fiind ușor, moment în care toți călătorii am coborât din garnitura de tren și am mers către cabina mecanicului pentru a vedea ce se întâmplă. Surpriza a fost mare: pe aceeași linie era o altă garnitură de tren care a venit din sensul opus. Practic cele două trenuri erau proptite unul în celălalt”.

Din fericire, trenul care s-a izbit de cel din stație nu avea viteză, așa că n-au fost victime și nici pagube materiale. Călătorii din această garnitură au fost evacuați prin cabina conductorului.

Laurențiu Dumitru, directorul Agenției de Investigare Feroviară Română: „Practic ce s-a întâmplat a fost că s-au cuplat cele două trenuri. Trenul care a intrat în stație nu a mai intrat la linia la care se merge în mod normal, a fost deviat pe sensul celălalt, să spun, de circulație. Și a ajuns la trenul care se afla deja în stație. metrou

A durat în jur de 40 de minute, spun pasagerii, până ce garniturile au fost separate. Între timp, circulația în subteran a fost dată peste cap.

Cei doi mecanici de tren nu consumaseră alcool, a comunicat poliția. O anchetă urmează să identifice cauzele incidentului.