Şase clase ale Liceului „William Shakespeare” din Timişoara, în total 120 de elevi şi profesori, au fost evacuate, marţi, de pompieri, după ce un incendiu a izbucnit la un corp de iluminat într-o sală de clasă.

„Astăzi, 12.03.2024, la ora 13:09, am fost solicitaţi să intervenim în Timișoara, în Piaţa Romanilor, pentru lichidarea unui incendiu care se manifestă la un corp de iluminat într-o sală de clasă, la un liceu. La locul intervenției s-au deplasat din cadrul Detaşamentului 1 de Pompieri Timişoara o Autospecială de primă intervenţie şi comandă, o Autospecială de stingere cu apă și spumă şi o ambulanță SMURD tip B, cu 1 ofițer si 10 pompieri”, a transmis ISU Timiş.

Potrivit sursei citate, pe timpul apelului a fost dispusă evacuarea clasei în care s-a manifestat incendiul, precum şi a spaţiilor în care exista posibilitatea propagării fumului, precum şi întreruperea alimentarii cu energie electrică a scolii.

„La sosirea la locul intervenţiei, incendiul era lichidat, iar spaţiul era inundat cu fum, fiind ventilată sala de clasă. Au fost evacuate un număr de 6 clase, cu un număr de 120 de profesori și elevi”, a mai precizat ISU Timiş.

Nimeni nu a necesitat îngrijiri medicale în urma incidentului.