Sfântul Patrick a fost un misionar creştin şi episcop care a răspândit creştinismul în Irlanda în secolul al V-lea.

Ziua Sfântului Patrick a fost sărbătorită pentru prima dată în Irlanda în secolul al IX-lea şi s-a răspândit în întreaga lume în ultimele secole.

Această sărbătoare este adesea asociată cu obiceiul de a purta verde, care reprezintă tradiţionala culoare a Irlandei.

Dar potrivit Euronews, acesta nu era irlandez şi purta iniţial haine albastre. De asemenea, locul său de înmormântare rămâne o enigmă.

ULTIMELE ȘTIRI

Cum plănuiesc rușii să protesteze duminică față de realegerea lui Putin? Susținătorii lui Navalnîi vandalizează buletinele de vot: „Acest vot e un act politic, un flashmob pentru a arăta că suntem mulți anti-Putin”

Trump prezice sfârşitul democraţiei americane dacă va pierde alegerile din 2024

VIDEO Vulcanul din Islanda a erupt din nou / Poliţia islandeză a anunţat că a declarat stare de urgenţă pentru zonă

Banca Transilvania limitează sumele transferate prin intermediul serviciului de transfer instant, administrat de Transfond. Soluţia, temporară, a fost aplicată din cauza creşterii tentativelor de fraudă online în România

Vezi mai multe articole din categoria cultura-media

În Irlanda şi în multe alte ţări, Ziua Sfântului Patrick este o sărbătoare naţională şi este marcată printr-o serie de evenimente şi festivităţi.

Printre tradiţiile populare se numără paradele, concerte de muzică irlandeză, dansuri tradiţionale, degustări de bere şi preparate culinare specifice.

Ziua Sfântului Patrick este, de asemenea, o ocazie pentru irlandezi şi pentru cei de origine irlandeză din întreaga lume de a-şi exprima mândria că provin de pe insulă, dar mai ales, pentru a petrece alături de cei dragi.