România este unul dintre cei mai vechi membri ai Francofoniei, iar în Capitală sunt organizate mai multe evenimente cu ocazia acestei zile.

Nottara are o ediție specială a „Dialogurilor fără mască”, cu Vasile Sirli, unul dintre cei mai îndrăgiți compozitori în Franța.

Muzeul National al Literaturii Romane are o manifestare legată de autorii români care au scris în limba franceză.

În fiecare an, în jurul datei de 20 martie, Ziua Internațională a Francofoniei este sărbătorită atât în toate țările francofone, cât și în cele în care limba franceză este mai puțin răspândită. România este unul dintre cei mai vechi membri ai Francofoniei, iar în Capitală sunt organizate mai multe evenimente cu ocazia

acestei zile.

Eugen Ionescu, Mircea Eliade sau Emil Cioran au creat în limba franceză monumente ale culturii internaționale.

Există evenimente culturale importante în tot spațiul francofoniei, pe toate continentele. În România, teatrele, muzeele, spațiile de cultură sunt de asemenea pregătite. Muzeul National al Literaturii Romane are o manifestare legată de autorii români care au scris în limba franceză sau tradus lucrări în și din franceză, cu un moment special Macedonsky și simbolismul francez, la 170 de ani de la nașterea poetului.

Nottara are o ediție specială a „Dialogurilor fără mască”, cu Vasile Sirli, unul dintre cei mai îndrăgiți compozitori în Franța. Manifestări de asemenea la Bulandra și la Casa Lipatti, Teatrul Mic vă prezintă sâmbăta Tartuffe de Molière iar Teatrul de revistă Constantin Tănase a programat la sfârșitul lunii o comedie din „La Belle Epoque.”

Citește și