Procurorii au trimis citaţii anul trecut şi au pus întrebări în cadrul unei anchete penale cu mare juriu.

Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a ajutat, de asemenea, la anchetă.

„Meta cooperează în mod proactiv cu autorităţile de aplicare a legii pentru a ajuta la combaterea vânzării şi distribuţiei de droguri ilicite”.

Procurorii americani din Virginia cercetează dacă platformele de socializare ale Meta Platforms, compania mamă a Facebook, au facilitat şi au profitat de pe urma vânzării ilegale de droguri, a informat sâmbătă Wall Street Journal, citând documente şi persoane familiare cu chestiunea, transmite Reuters.

Procurorii au trimis citaţii anul trecut şi au pus întrebări în cadrul unei anchete penale cu mare juriu, se arată în articol, adăugând că au solicitat şi înregistrări legate de conţinutul referitor la droguri sau vânzarea ilegală de droguri prin intermediul platformelor Meta.

Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a ajutat, de asemenea, la anchetă, a adăugat ziarul.

Acesta a remarcat că anchetele nu duc întotdeauna la acuzaţii de infracţiuni. Ziarul a citat un purtător de cuvânt al Meta spunând într-o declaraţie: „Vânzarea de droguri ilicite este împotriva politicilor noastre şi lucrăm pentru a găsi şi elimina acest conţinut din serviciile noastre”.

„Meta cooperează în mod proactiv cu autorităţile de aplicare a legii pentru a ajuta la combaterea vânzării şi distribuţiei de droguri ilicite”, a adăugat el.

Citește și