Astăzi se răcește în cea mai mare parte a țării. Doar în sud-vest o să fie mai cald decât ar trebui și se vor atinge 16…17 grade. În jumătatea estică o să plouă puțin.

În zonele de munte o să ningă, iar în Moldova o să fie un pic de lapoviță și se vor înregistra doar 3 în Bucovina.

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici avem o zi cam mohorâtă, cu ploi slabe, trecătoare și un vânt ceva mai insistent.

Temperaturile coboară spre normal. Ieri au fost în jur de 17 grade. Astăzi maximele se opresc pe la 12…13 grade.

La fel o să fie și sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei: atmosferă închisă, câteva reprize de ploaie și temperaturi în scădere față de ieri. Vor fi cel mult 13 grade pe la amiază. La noapte, ploile se pot transforma în lapoviță.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina va fi cam înnorat și o să plouă din când în când. Un aer mai rece pătrunde și aici, iar la Suceava se face cam frig: o să fie doar 3 grade. În unele zone o să cadă un pic de lapoviță, iar pe la munte o să ningă.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș mai apar ceva înnorări, poate și câțiva stropi de ploaie prin Transilvania. Nu lipsesc perioadele cu soare, dar se mai răcește puțin față de ziua trecută. Vor fi în jur de 7…8 grade.

În vestul țării găsim soare, vreme bună și temperaturi potrivite momentului. Se vor înregistra 12…13 grade. Urmează o noapte mai rece, cu minus 1…minus 2 grade.

În Transilvania o să mai plouă puțin și astăzi. Se intensifică vântul, iar în zonele montane apar ceva ninsori. Se arată și soarele printre nori, iar temperaturile pierd 2…3 grade față de ziua trecută. Noaptea aduce valori negative și minus 4 grade în depresiuni.

În Oltenia, vremea se menține caldă și astăzi. Temperaturile urcă până la 16…17 grade. Norii apar destul de rar și atmosfera devine plăcută după prânz. Mâine, însă, se răcește și aici.

În ținuturile sudice se mai pot atinge 16 grade în Lunca Dunării. În rest, temperaturile coboară spre normal. Se înnorează din când în când. Este posibil să ploua, iar vântul are intensificări trecătoare pe parcursul zilei.

În București se răcește față de ieri. Avem vreme schimbătoare, condiții de ploaie slabă și vânt activ. Maxima se oprește la 13 grade- o valoare normală pentru data din calendar. La noapte vor fi 2… 3 grade.

Temperaturile scad și în zonele de munte. Mai vin ceva precipitații, în special în Carpații Orientali și în Meridionali. Vor domina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Se arată puțin și soarele, iar vântul bate mai tare la altitudini mari.