Producătorii români de vin lansează pe piață produse bio, biodinamice, naturale și chiar vegane.
Interesul pentru o alimentație cât mai sănătoasă s-a extins la alimente procesate și a acaparat inclusiv alte domenii.
„Vinurile vegane sunt vinuri care nu au în componența lor elemente de albumină sau proteină lactată pentru a face filtrarea”.
Interesul pentru o alimentație cât mai sănătoasă s-a extins, în mod natural, de la fructe și legume, la alimentele procesate și a acaparat inclusiv alte domenii. Trendul influențează astăzi strategiile producătorilor de vin, iar de câțiva ani vinificatorii români lansează pe piață produse bio, biodinamice, naturale și chiar vegane. Multitudinea de termeni specializați și încă derutanți pentru mulți dintre clienți este încă nedeplin explicată și bulversează.
„Vinurile au apărut pe piață ca urmare a cerinței oamenilor pe care îi aveam, pentru a fi mai aproape de natură. Vinurile vegane sunt vinuri care nu au în componența lor elemente de albumină sau proteină lactată pentru a face filtrarea. Vinurile bio, organice sau biodinamice sunt vinuri care au foarte puține intervenții mecanizate. Sunt doar intervenții naturale”, a declarat Constantin Pruteanu, somelier, pentru Alpeh News.
Citește și