Luând cuvântul la un miting organizat la Budapesta cu ocazia zilei naţionale a Ungariei, care comemorează Revoluţia maghiară din 1848 împotriva monarhiei habsburgice, Orban a declarat că alegerile europene reprezintă o şansă de a apăra Ungaria.

,,Dacă vrem să apărăm libertatea şi suveranitatea Ungariei, nu avem altă opţiune decât să ocupăm Bruxelles-ul”, a declarat Orban în faţa celor aproximativ 1.000 de susţinători ai săi.

Orban, un naţionalist care se află la putere de 14 ani, speră ca partidul său, Fidesz, să profite de pe urma ascensiunii extremei drepte în Europa, în contextul în care Ungaria se pregăteşte să preia preşedinţia rotativă a UE pentru a doua jumătate a acestui an.

ULTIMELE ȘTIRI

Patrick Mouratoglou vorbește despre verdictul TAS în cazul Simonei Halep: „Adevărul a prevalat”. Fostul antrenor al sportivei nu-și recunoaște vina

Viktor Orban, atacuri la adresa UE: ,,Nu avem altă opţiune decât să ocupăm Bruxelles-ul”

Simona Halep, tot mai aproape de Jocurile Olimpice. A fost convocată la Billie Jean King Cup

UE se pregăteşte să aprobe noi sancţiuni împotriva Rusiei din cauza morţii lui Navalnîi – surse

Vezi mai multe articole din categoria externe

Potrivit Reuters, Orban a declarat că acţiunile UE lovesc fermierii, afectează clasa de mijloc, dăunează companiilor şi, ,,pe lângă toate acestea, (duc) Europa în război”.

,,Nu vom accepta ca Bruxelles-ul să-i lase pe europeni singuri, ba mai mult, s-a întors împotriva lor”, a spus Orban în cadrul discursului.

De la izbucnirea războiului în Ucraina, premierul ungar s-a opus în repetate rânduri sancţiunilor propuse de UE împotriva Rusiei şi a sprijinului financiar acordat Ucrainei, pe măsură ce legăturile dintre Budapesta şi Moscova au fost menţinute.