Votul, programat să aibă loc în cadrul unei reuniuni a miniştrilor Mediului din ţările UE la Bruxelles, a fost anulat după ce Ungaria a declarat că nu va mai susţine politica de mediu propusă.

Aşa-numita ”Legea a naturii” este cea mai recentă politică de mediu a UE, care a fost pusă sub semnul întrebării pe fondul mai multor luni de proteste ale fermierilor din UE, legate inclusiv de reglementările ecologice stricte ale UE. Uniunea Europeeană a atenuat deja numeroase restricţii ecologice pentru a încerca să evite alte proteste, relevă Reuters.

ULTIMELE ȘTIRI

Macron pregătește 5 scenarii de război. Parisul ar putea disloca 20.000 de soldați în 30 de zile, susține Șeful Statului Major al Armatei

Ameninţarea teroristă se extinde în Europa. După Franţa, o altă ţară a ridicat nivelul de securitate la maxim

Adrian Sârbu: Spectatorii noştri, românii, nu mai vor ca partidele să primească zeci de milioane de euro din buget. “Gata! Finanţaţi-vă singuri că aveţi destui bani şi membri!”

Atacul din Rusia. Kremlinul refuză să acuze gruparea ISIS ca fiind autorul atacului terorist şi dă vina pe Ucraina

Vezi mai multe articole din categoria social

„Sectorul agricol este un sector foarte important, nu numai în Ungaria, ci peste tot în Europa”, a declarat secretarul de stat pentru Mediu din Ungaria, Aniko Raisz. Ea a precizat că printre preocupările Ungariei se numără şi costurile.

Alain Maron, ministrul belgian al Mediului, care a prezidat discuţiile de luni, a declarat că negocierile vor continua, dar că nu este clar ce modificări ale legii ar putea convinge oponenţii.

Legea s-ar număra printre cele mai importante politici de mediu ale UE, impunând ţărilor să introducă măsuri de refacere a naturii pe o cincime din terenurile şi mările lor până în 2030.