Cei trei poliţişti din Botoşani care l-au găsit pe băieţelul de 2 ani rătăcit în pădurea de pe raza localităţii Tudora sunt consideraţi „eroii zilei”, au anunţat oficialii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ).

Potrivit acestora, „Manu, Laur şi Ionuţ l-au găsit pe Aryan în pădure după 24 de ore de când a fost sesizată dispariţia”.

„Acesta stătea lângă un copac, când unul dintre cei trei l-au auzit şi au pornit toţi în fugă spre locul din care se auzea copilul. Aryan era speriat, dar a acceptat imediat să-i însoţească pe colegii noştri. Mulţumim tuturor celor care au participat la activităţile de căutare, a fost un efort comun al tuturor structurilor Ministerului Afacerilor Interne, voluntari şi jurnalişti”, au transmis reprezentanţii IPJ.

Micuțul de 2 ani care a dispărut duminică după-amiaza a fost căutat de peste 200 de membri ai forţelor de ordine din cadrul MAI şi de numeroşi voluntari.

„Ca urmare a mobilizării exemplare şi a eforturilor forţelor de ordine şi ale întregii comunităţi, minorul a fost găsit. Acesta a fost preluat şi va fi transportat la o unitate spitalicească, pentru analizarea stării de sănătate”, a anunţat, luni după-amiază, Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Conform informaţiilor postate pe pagina de Facebook a MAI, au fost peste 24 de ore de căutări continue, în care au fost folosite drone, aparate de termoviziune, câini de urmă şi un elicopter.

De asemenea, au fost trimise mesaje RO-ALERT în zonă, arată sursa citată.

Copilul, care este din localitatea Tudora, se afla, duminică, în vizită la o cunoştinţă împreună cu familia, când a părăsit locuinţa respectivă iar în urma căutărilor, cei apropiaţi nu au reuşit să-l găsească.