Un filmuleț postat pe YouTube de către un ultilizator care își zice MrAgentFBI arată un tren tractat de o locomotivă CFR Marfă care transportă câteva zeci de lansatoare de rachete și se îndreaptă spre granița cu Ucraina.

Un scurt video postat pe YouTube arată un tren CFR Marfă încărcat cu ceea ce se presupun a fi lansatoare de rachete în timp cce trece prin localitatea Verești și se îndreaptă spre Suceava și granița cu Ucraina, scrie Club Feroviar.

Filmulețul are doar 38 de secunde, iar utilizatorul a postat de-a lungul timpului și alte înregistrări video cu trenuri.

Potrivit imaginilor distribuite masiv pe rețelele sociale, trenul cu locomotivă CFR Marfă și însoțit de un vagon de personal al armatei tractează câteva zeci de vagoane platformă pe care se află lansatoare multiple de rachete de model APR-40, potrivit sursei citate.

Sistemul românesc APR-40 este binecunoscutul sistem rusesc BM-21 Grad, dar montat pe un șasiu diferit. DAC 665, așa cum este instalat lansatorul pe acest camion a fost dezvoltat pentru a tracta artileria și a transporta trupe sau echipamente.