Un tânăr de 19 ani din Brăila a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind cercetat pentru proxenetism, informează vineri Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ).

Conform sursei citate, tânărul a fost reţinut joi de la Serviciul de Investigaţii Criminale, el fiind acuzat că a determinat o femeie, prin metoda ‘loverboy’, să practice prostituţia în România şi în afara ţării.

„Din probele administrate în cauză a rezultat că, în perioada noiembrie 2023 – martie 2024, prin folosirea metodei ‘loverboy’, ar fi determinat o femeie să practice prostituţia în diferite oraşe din România şi de pe teritoriul european, ar fi înlesnit practicarea prostituţiei, în tot acest timp folosind violenţe fizice şi verbale pentru a o determina să continue practicarea prostituţiei şi ar fi obţinut în toată perioada foloase patrimoniale de pe urma acestei activităţi”, a precizat IPJ Brăila.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Brăila a admis propunerea Parchetului şi a dispus arestarea preventivă a tânărului pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările au fost efectuate sub coordonarea directă a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila.