Atac pe stradă sâmbătă seară în centrul orașului Brăila. Un tânăr de origine siriană în vârstă de 15 ani a fost înjunghiat de iubitul fostei lui prietene.

Agresorul cu 2 ani mai mare a fost prins la scurt timp de polițiști și dus la audieri. Victima,este fiul unui om de afaceri sirian stabilit în România de 12 ani.

Scena brutală s-au petrecut sâmbătă seară, puțin după ora 18, când cei doi tineri au trecut unul pe lângă altul pe stradă.

Tinerii s-au întâlnit pe această stradă, aproape de centrul orașului Brăila. Băiatul de 15 ani era însoțit și de prietena lui. Inițial între ei a intervenit o altercație verbală și, după câteva minute, furios, băiatul de 17 ani a scos un cuțit.

Martorii au sunat la 112 și o ambulanță l-a transportat pe rănit la Spitalul de Urgență din Brăila. Acolo, medicii l-au dus direct în sala de operație.

Ilie Bălan, medic pediatru: „Avea două plăgi prin înjunghiere, la distanță de zece centimetri, la nivelul regiunii lombare drepte. Copilul este stabil se află sub tratament antibiotic”.

Medicii cred că victima a avut noroc, pentru că niciuna dintre lovituri nu a atins organe vitale. Prietenii celor doi liceeni spun că scandalul dintre ei ar fi pornit de la o fată.

Coleg: „Tânărul sirian a fost cu iubita agresorului și, din câte am înțeles, s-ar fi certat de la acea fată. Când ar fi fost împreună cu acea fată.”

Familia tânărului sirian este în România din 2012 și are afaceri în județul Brăila, în agricultură.

Mosab Alfrdawi, unchiul victimei: „Suntem prieteni cu toată lumea aici, toată Brăila și toată România. Suntem din familie cunoscută.”

Suspectul a fost prins de poliție imediat după atac.

Potrivit Biroului de Presă al Poliției Brăila, deocamdată nu s-ar impune măsura reținerii agresorului, așa că el este cercetat în stare de libertate.