Două femei din Alba au căzut victime escrocilor online, fiind înșelate printr-o serie de scheme destul de cunoscute pe rețelele de socializare.

În cadrul unei campanii de informare desfășurate de Inspectoratul de Poliție Județean Alba,polițișii atrag atenția și îndeamnă cetățenii să fie vigilenți cu privire la pericolele prezente în mediul virtual, scrie ziarulunirea.ro.

Prima femeie, din Alba Iulia, a fost atrasă în capcana unui joc online care promitea câștiguri mari. După ce a fost informată că a câștigat 300.000 de euro, a fost solicitată să achite o taxă de înregistrare de 250 de lei. Ulterior, a fost presată să mai transfere 500 de lei pentru a evita o presupusă oprire la vamă. Însă, norocul a fost de partea ei, realizând în timp util că este victima unei înșelătorii și refuzând să mai dea curs solicitărilor.

În alt caz, o femeie din Sebeș a fost contactată de cineva care pretindea a fi medic în Orientul Mijlociu și i-a promis un colet cu bijuterii și alte bunuri valoroase. Aceasta a fost convinsă să plătească o taxă de 332 de euro pentru „trecerea frontierei” a coletului. După o săptămână de așteptare, a realizat că a fost înșelată și a raportat incidentul autorităților.

În ambele situații, poliția investighează acuzațiile de înșelăciune.