Procurorul Eugen Stoina de la Sibiu este acuzat că ar fi condus băut şi a lovit două autoturisme, iar poliţiştii sosiţi la faţa locului nu l-ar fi testat pentru stabilirea alcoolemiei. Poliţia Sibiu a deschis o anchetă internă.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sibiu a declanşat o anchetă internă, după ce a apărut o înregistrare audio în spaţiul public în care procurorul Eugen Stoina îi povesteşte unui fost poliţist că nu a fost testat pentru consum de alcool de către poliţiştii sibieni, deşi a fost autorul unei tamponări în stare de ebrietate.

„Având în vedere informaţiile apărute în social media referitor la modul de protocolare de către poliţiştii rutieri a unui eveniment rutier soldat cu pagube materiale, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu a fost declanşată o anchetă internă în vederea verificării tuturor aspectelor incidente acestui caz, urmând ca în funcţie de rezultat să fie dispuse măsurile legale în consecinţă”, a declarat, la solicitarea Agerpres, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, Elena Welter.

În 2018, Eugen Stoina a fost revocat din funcţia de procuror DNA, fiind acuzat că a condus sub influenţa băuturilor alcoolice şi a produs un accident rutier în Bucureşti, iar în urma impactului nu au rezultat victime care să fie spitalizate. Atunci, DNA preciza, printr-un comunicat de presă, că în ziua producerii accidentului Stoina se afla în concediul legal de odihnă.