Un polițist din Vaslui a ajuns la spital în stare extrem de gravă după ce a fost aproape omorât de un câine, chiar în curtea secției de poliție. Omul legii a fost sfâșiat de un ciobănesc caucazian al unei firme învecinate.

Un polițist de 25 de ani din Banca a ajuns în stare foarte gravă la spitalul din Bârlad după ce a fost sfâșiat de un imens ciobănesc caucazian, chiar în curtea secției de poliție, scrie Vremea Nouă.

Incidentul a avut loc în dimineața zilei de 14 martie, la scurt timp după ce polițistul a ajuns la muncă. Câinele aflat în proprietatea unei firme care are gard cu secția de poliție a pătruns în curte și a sărit dintr-odată pe polițist.

Cum un astfel de câine ajunge și la 100 de kilograme, tânărul nu a avut nicio șansă. Polițistul a fost pur și simplu sfâșiat, mușcat de mai multe ori de mâini și picioare de caucazianul care l-a atacat apoi la gât, pentru a-l ucide.

A scăpat cu viață doar din noroc, pentru că la fața locului a ajuns un coleg de-al său, care i-a sărit în ajutor și a reușit să alunge câinele. Bărbatul aflat între viață și moarte a fost dus la spital cu mașina poliției, cu răni îngrozitoare.

”După evaluare, pacientul a fost internat în Compartimentul de Chirurgie plastică. S-a efectuat tratamentul chirurgical în Blocul Operator, unde au fost suturate plăgile de la nivelul antebrațului stâng, coapsei stângi, a brațului drept și cele din regiunea cervicală. În acest moment pacientul este încă internat pentru supravegherea postoperatorie”, au declarat reprezentanții Spitalului Municipal “Elena Beldiman” din Bârlad.

”Proprietarul câinelui a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea regimului deținătorilor de câini agresivi. În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de neluarea de către proprietarul câinelui sau deținatorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane, urmând a fi efectuate cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul sesizat și dispunerea măsurilor legale”, a transmis și IPJ Vaslui.