Noul pachet de asistenţă militară este primul din acest an şi din ultimele luni, în contextul în care un alt sprijin pentru Ucraina, în valoare de 60 de miliarde de dolari, se află blocat în Camera Reprezentanţilor, controlată de republicani.

Consilierul pentru securitate naţională al SUA, Jake Sullivan, a declarat că această finanţare provine din economiile neanticipate din contractele Pentagonului şi va fi folosită pentru proiectile de artilerie şi muniţii pentru sistemele de rachete de artilerie de mare mobilitate (HIMARS), scrie Reuters.

ULTIMELE ȘTIRI

Locurile din casa ta care te-ar putea îmbolnăvi grav. Ce probleme de sănătate poți avea din cauza prafului

SUA anunţă un nou ajutor militar de 300 de milioane de dolari pentru Ucraina

Iohannis şi-a prezentat, într-un decalog, viziunea pentru viitorul NATO

Parlamentarii ruşi vor să declare ilegală anexarea Crimeei la Ucraina din 1954

Vezi mai multe articole din categoria externe

,,Această muniţie va menţine armele Ucrainei în funcţiune pentru o perioadă, dar numai o perioadă scurtă”, a declarat Sullivan reporterilor.

,,Nu este nici pe departe suficientă pentru a satisface nevoile Ucrainei pe câmpul de luptă şi nu va împiedica Ucraina să rămână fără muniţie”, a mai spus Sullivan.

Luna trecută, o estimare făcută de Statele Unite arăta că stocurile de muniţie ale trupelor ucrainene se află la o limită critică, iar soldaţii sunt nevoiţi să gestioneze armamentul pentru apărarea teritoriului.