Acţiunile Gabriel Resources, companie care deţine proiectul Roşia Montană, au deschis şedinţa de tranzacţionare de luni de la Bursa de Valori din Toronto cu o prabuşire de 94% a preţului.Coaliția PSD-PNL au discutat azi despre sondajele pentru lista comună la alegerile europarlamentare și candidatul comun pentru Primăria Capitalei, pe care il vor prezenta la finalul săptămmânii.

Și tot azi Liderii Dreptei Unite depun o sesizare la Avocatul Poporului în care îi cer să atace la CCR Ordonanţa de Urgenţă dată de Guvern pentru comasarea alegerilor de pe 9 iunie.

Peste 5.000 de membri ai Federaţiei Solidaritatea Sanitară amenință cu greva generală. Azi au protestat în faţa Guvernului, Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii şi Palatului Parlamentului. Cer salarii mai mari.

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, spune că în România nu se pune problema serviciului militar. obligatoriu. Dacă vrei, poți urma patru luni de pregătire militară.

Europa şi-a dublat importurile de arme în ultimii cinci ani, motivul principal fiind războiul din Ucraina, arată datele Institutului Internaţional de Cercetări privind Pacea din Stockholm.

Papa Francisc îl curajează pe Zelenski să scoată steagul alb. „Biserica este în prima linie a frontului, nu la 2500 de km distanță”, răspune dur președintele ucrainean.

Biden a strâns 10 milioane de dolari în 24 de ore după discursul său despre Starea Uniunii. Actualul preşedinte l-a acuzat pe Donald Trump că ameninţă democraţia.

La câteva zile după ce a dat în judecată OpenAI, Elon Musk anunță că modelul Grok al xAI va deveni open-source în această săptămână. Anunțul lui Musk vine pe X.

Și Oscarul merge la… Cillian Murphy pt. cel mai bun actor. Este primul trofeu din cariera artistului, totodată Cillian intră în istorie ca primul bărbat irlandez care primește această distincție.