„Democrația lumii este in joc, trebuie sa ajutam Ucraina. Iar asta nu înseamnă că vom trimite militari acolo”, a fost mesajul cheie din prima parte a discursului către națiune a lui Joe Biden.

Salariile angajaților din sănătate și asistență socială vor crește, începând de luna aceasta, în două tranșe – una în martie și una în iunie – în total cu un procent de 20%, prevede o ordonanță de urgență adoptată de Guvern.

Un sfert din depozitele totale ale populaţiei sunt la peste 74.000 de români bogaţi, care au pus deoparte în bănci 16 mld. euro peste plafonul garantat de 100.000 de euro, scrie ZF.

Nicușor Dan declară că vrea să ajungă la 90.000 de locuri de parcare cu taxă în inelul central al Bucureștiului, în condițiile în care în prezent există doar 20.000 de astfel de locuri.

Armata din Coreea de Nord a făcut exerciții de artilerie în raza de acțiune a capitalei din Coreea de Sud. Exercițiile au fost conduse de liderul nord-coreean Kim Jong Un. Acestea s-au desfășurat lângă granița dintre cele două țări.

Noul medicament experimental al Novo Nordisk împotriva obezității, mai eficient decât Wegovy în primul studiu.

Armata americană testează chatboți comerciali în simulări de război, folosindu-i pe post de consilieri. Experții avertizează că o astfel de mișcare e foarte riscantă în situații reale cu miză mare.

Un grup de parlamentari aprobă în unanimitate un proiect de lege controversat, care ar putea duce la blocarea TikTok în SUA dacă nu se desprinde de compania-mamă ByteDance, scrie CNBC.

A intrat în vigoare EU Digital Markets Act (DMA), ceea ce înseamnă că Apple, Alphabet, Meta, Amazon, Microsoft și ByteDance, cei șase gatekeepers desemnați de Comisia Europeană, trebuie să se conformeze.

Simona Halep a anunţat că va participa la turneul Miami Open, după ce TAS i-a redus suspendarea pentru dopaj de la patru ani la nouă luni.