„Am decis să candidez pentru funcția de secretar general”, a declarat în urmă cu puțin timp Iohannis. Decizia are la bază performanța României, înțelegerea profundă a provocărilor cu care se confruntă NATO și Europa, spune președintele. Premierul olandez Mark Rutte este în prezent favorit.

Coaliția a decis candidaturi separate la Primăria Capitalei. PNL și PSD vor avea fiecare câte un candidat.

Miniştrii de finanţe din Uniunea Europeană o susțin pe Kristalina Georgieva pentru încă un mandat în fruntea FMI. Actualul mandat expiră în 30 septembrie.

Investițiile realizate în economia României ajung la 189 mld. de lei în 2023, în creștere cu 16,6% de la an la an.

Ministrul Educației, Ligia Deca, spune că școlile din România vor lua măsuri de informare și de combatere a consumului și traficului de droguri. Cifrele au crescut în ultima perioadă.

Trump promite să elibereze din închisoare persoanele condamnate pentru participarea la asaltul asupra Capitoliului.

Mae emite o atenționare de călătorie, Dacă ai planificat azi și mâine o călătorie cu operatori Lufthansa, îți spun că aceștia au intrat în grevă. Peste 100.000 pasageri vor fi afectați.

Nvidia este dată în judecată pentru că antrenează inteligența artificială cu cărți.

Te invit la wine tasting. Un cupaj. Oenolog? A.I. ul. Republica Moldova a prezentat în cadrul unei expoziții la Düsseldorf un vin creat de inteligența artificială.

Surpriză în lumea tenisului. Novak Djokovic părăsește turul 3 de la Indian Wells după ce a fost învins de Luca Nardi, un tânăr debutant de 20 de ani cu 6-4, 3-6, 6-3.

Fraţii Tate au fost puşi în libertate după ce au fost reținuți pentru 24 de ore. Sunt cercetați în UK pentru infracțiuni sexuale.

Judecătorii amână extrădarea lor în Marea Britanie până la o decizie în dosarul din România.

Germania şi Franţa o sprijină pe Kristalina Georgieva pentru un al doilea mandat la conducerea FMI.

Acțiunile Gabriel Resources se duc în zero. Un declin de 98%. Peste 600 de mil. $ s-au evaporat din capitalizarea companiei, după ce România a câștigat procesul Roșia Montana.

Planul lui Trump de a pune capăt războiului din Ucraina este de a întrerupe total finanțarea, spune cel mai apropiat aliat al lui Putin în UE.

Zboară periculos. Autoritatea Aeronautică din SUA încheie auditul de șase săptămâni în cazul Boeing. 89 de componente ale aeronavelor au fost analizate. 33 nu au trecut testele.

Audienţa galei Premiilor Oscar a crescut uşor la 19,5 milioane de telespectatori la ediția de anul acesta.

O pictura a lui Victor Man a fost vanduta cu jumatate de milion de dolari la Londra, de 5 ori peste asteptarile expertilor. Lucrarile artistului roman sunt in colectii importante la Tate Modern, Centrul Pompidou si Muzeul de Arta Moderna din San Francisco.

Un grup de cercetători marini care încerca să găsească specii necunoscute în oceanele lumii a anunțat că a descoperit aproximativ 100 de specii noi, inclusiv o creatură misterioasă în formă de stea.