În februarie, Putin i-a trimis lui Kim o limuzină de lux Aurus Senat, pe care i-a arătat-o liderului nord-coreean atunci când s-au întâlnit pentru un summit în Rusia în septembrie. Observatorii au declarat că acest transport a încălcat o rezoluţie a Naţiunilor Unite menită să preseze Nordul să renunţe la programul său de arme nucleare, interzicând furnizarea de articole de lux către Coreea de Nord.

Într-o declaraţie transmisă de mass-media de stat, sora lui Kim şi oficial de rang înalt, Kim Yo Jong, a declarat că fratele ei a folosit acea limuzină pentru prima dată în timpul unui eveniment de vineri.

„Funcţia specială a maşinii private este perfectă şi se poate avea încredere deplină în ea. Folosirea de către Kim Jong Un a maşinii private trimisă de preşedintele Federaţiei Ruse drept cadou este o dovadă clară a prieteniei Coreea de Nord-Rusia, care se dezvoltă într-un mod cuprinzător pe o nouă etapă înaltă”, a declarat Kim Yo Jong,

Potrivit presei de stat ruse, Aurus a fost prima marcă de maşini de lux din Rusia.

Kim Jong Un, în vârstă de 40 de ani, posedă o colecţie de maşini de lux de fabricaţie străină despre care se crede că au fost introduse ilegal în ţara sa. În timpul vizitei sale în Rusia, el a călătorit între locurile de întâlnire într-o limuzină Maybach care a fost adusă cu el într-unul dintre vagoanele sale speciale de tren. Alte limuzine pe care se pare că le-a folosit includ un Mercedes-Maybach S600 Pullman Guard şi un Maybach S62.

ULTIMELE ȘTIRI

Ce spune ChatGPT despre abilitățile cognitive ale lui Joe Biden? Președintele și-ar fi demonstrat capacitatea de a „procesa informații”

Business Insider: Un cardiolog explică un lucru pe care îl puteţi face pentru a vă testa sănătatea inimii – şi exerciţii pentru a o îmbunătăţi

Evacuarea în masă a comunităţilor din regiunea Sumy / Zona nu mai poate fi locuită, ruşii bombardează zi şi noapte

Radu Jude: „Chiar nu cred că Oscarurile au vreo legătură cu cinematografia” / Jude despre seriale: Prefer să mă uit la videoclipuri TikTok.

Vezi mai multe articole din categoria externe