Șobolani sub influența drogurilor, cu asta au de-a face polițiștii din orașul american New Orleans. Clădirea, în care își au birourile oamenii legii, este într-o stare avansată de degradare și rozătoarele i-au asediat.

Musafirii nepoftiți nu doar că lasă dezastru în urmă, dar au de suferit și dosarele aflate în lucru, pentru că sunt distruse probe importante.

Șefa poliției: „Șobolanii ne mănâncă marijuana, sunt toți drogați”.

Neobișnuita plângere vine tocmai de la șefa polițiștilor din oraș. Intrușii nu doar că distrug probe importante din dosarele anchetatorilor. Femeia spune cu năduf că angajații găsesc uneori birourile acoperite de excremente de șobolani.

Anne Kirkpatrick, șefa poliției din New Orleans: „Atunci când spunem că ținem la angajații noștri, nu putem spune asta și, în același timp, să lăsăm oamenii să lucreze în condiții inacceptabile”.

Departamentul de poliție din oraș duce lipsă de personal, iar moralul celor rămași acolo este la pământ.

Anne Kirkpatrick, șefa poliției din New Orleans: „Nu e normal să ai o asemenea situație unde lucrezi sau unde trăiești, fiind principalul motiv care afectează moralul”.

Momentan, autoritățile locale au decis să închirieze o clădire nouă pentru o perioadă de zece ani.

Gilbert Montano, șeful administrației poliției din New Orleans: „Cred că o să coste între 200.000 și 300.000 de dolari să mutăm sediul poliției. Apoi alți bani pentru birouri, scaune, rețea și alte lucruri necesare”.

Pentru a renova sediul vechi ar fi nevoie de aproximativ 30 de milioane de dolari, susțin responsabilii.