La întâlnire se va alătura, în cursul zilei de vineri, şi premierul polonez Donald Tusk, iar întâlnirea se doreşte a fi o demonstraţie de unitate după o perioadă tensionată în care disputele dintre Franţa şi Germania privind Ucraina au degenerat într-o duşmănie deschisă, scrie POLITICO.

ULTIMELE ȘTIRI

Joe Biden și Donald Trump au obținut nominalizările prezidențiale ale partidelor lor

Scholz, Macron şi Tusk se întâlnesc la Berlin privind divergenţele legate de Ucraina

Elevii cer desfiinţarea examenului de Bacalaureat: Sistemul liceal trebuie regândit

Lege promulgată: Examenul teoretic pentru permisul de conducere poate fi dat oriunde în ţară

Vezi mai multe articole din categoria externe

Tensiunile dintre Franţa şi Germania s-au amplificat la sfârşitul lunii februarie, atunci când Macron a afirmat că nu exclude trimiterea de trupe occidentale pentru a lupta în Ucraina, iar mai mulţi oficiali europeni, printre care şi Olaf Scholz, au exclus trimiterea de trupe terestre din partea ţărilor europene.

Totodată, disensiunile dintre cele două ţări au crescut după ce Germania consideră că Wahingtonul reprezintă cheia securităţii europene şi afirmă că Parisul a acordat mai puţin ajutor militar Ucrainei comparativ cu Berlinul.

Potrivit POLITICO, Institutul Kiel din Germania, care compilează contribuţiile naţionale la efortul de război al Ucrainei, arată că Franţa a contribuit cu 640 de milioane de euro în ajutor militar, în timp ce Germania a oferit sau a promis 17,7 miliarde de euro.

Un oficial german de rang înalt a declarat că nu sunt aşteptate decizii sau anunţuri concrete în urma discuţiilor de vineri, întrucât principalul scop este de a trimite un nou semnal de unitate.