Klaus Iohannis „probabil că are şanse” de a ocupa funcţia de secretar general al NATO” crede Vasile Dîncu, senator PSD și fost ministru al Apărării.

Astfel, România se afirmă ca o ţară importantă „pe eşichierul politic şi geopolitic mondial”, spune el.

„Faptul că România devine un actor important în a propune o candidatură, mi se pare un lucru fundamental. Pentru că atunci când eşti ministru al apărării sau un alt fel de ministru în Guvernul României îţi dai seama, în concertul european, că România nu este o ţară mică, aşa cum ni se pare nouă întotdeauna, că nu este o ţară fără şanse. Trebuie să promovăm şi să sprijinim pe orice român care încearcă să obţină o funcţie. Nu ştiu ce şanse va avea în acest moment preşedintele Iohannis, nu ştim care este configuraţia unei concurenţe care înainte era una mai degrabă ascunsă, nu era una la vedere, dar dacă s-a înscris în această cursă, probabil că are şanse (…). Asta înseamnă că ne afirmăm ca o ţară importantă pe eşichierul politic, geopolitic mondial”, a declarat Dîncu miercuri, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

El a adăugat că ar fi bine pentru România şi în eventualitatea în care preşedintele Iohannis ar pierde această competiţie, prin faptul că „ţara noastră îşi afirmă voinţa de a conduce o asemenea organizaţie”.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi că a decis să intre în competiţie pentru funcţia de secretar general al Alianţei Nord-Atlantice.

Anterior coaliției cu social democrații, Klaus Iohannis apărarea foarte des în discursuri televizate în care critica PSD, rostind apăsat „pe-se-de”.