Ştirea privind schimbarea de la vârful flotei ruse, care a fost confirmată de Izvestia aseară târziu sună astfel: comandantul şef al Marinei Ruse, amiralul Nikolai Evmenov, a fost înlocuit.

Nu există niciun anunţ oficial dinspre oficiali, dar mai multe surse convergente au raportat că şeful Flotei de Nord, Alexander Moiseyiev, a fost numit noul comandant.

Marina Rusă suferă, iar controlul Mării Negre se plăteşte scump. Pierderile l-au determinat pe Putin să-l concedieze pe şeful Marinei, Nikolai Evmenov, care era comandantul şef al Marinei din 2019. Primii care au prezentat ştirea au fost cei de la Fontanka, apoi a fost confirmată de Izvestia.

ULTIMELE ȘTIRI

Adrian Sârbu: Democrația a deraiat. Găștile de partid promovează impostura și prăduiesc banii de la buget. Principiile de guvernanță sunt sfidate. Și interesul tău, ca votant și plătitor de taxe

Prinţesa de Wales prezintă scuze pentru că a editat fotografia de Ziua Mamei

Petr Pavel: Sprijinul NATO în Ucraina nu încalcă regulile internaţionale

Putin a găsit vinovatul pentru dezastrul Marinei Ruse. Un amiral a plătit cu funcţia

Vezi mai multe articole din categoria social

Alexander Moiseiev, noul comandant interimar, este şef al Flotei de Nord din 3 mai 2019, iar în 2011 i s-a acordat, prin decret al preşedintelui de atunci – Medvedev, titlul al Eroului Rusiei pentru că a efectuat cu succes lansări de rachete dintr-un submarin strategic. Specialitatea lui este, de fapt, lansarea de rachete.

În cei doi ani de război, Moscova a pierdut definitiv între 15 şi 20 de nave, inclusiv nave de debarcare, submarine şi crucişătorul amiral Moskva.

Ultima navă mare distrusă a fost corveta rusească „Sergey Kotov” (cost de producţie 65 de milioane de dolari), o navă foarte importantă din punct de vedere militar.

În primăvara anului 2022, flota rusă de la Marea Neagră avea 70 de nave. dar Putin este enervat nu numai de navele pierdute, ci şi de faptul că flota rusă a fost efectiv forţată să se retragă de pe coasta ucraineană şi să se mute mai departe, în alte porturi mai la est.

Cartierul general din Sevastopol a fost de asemenea atacat şi aproape în întregime distrus, iar Evmenov cu siguranţă nu a fost considerat fără vină în această serie impresionantă de înfrângeri.