Acţiunile Gabriel Resources (simbol bursier GBU), companie care deţine proiectul Roşia Montană, se pregătesc să deschidă şedinţa de tranzacţionare de luni de la Bursa de Valori din Toronto cu o prăbuşire de 94% a preţului pe fondul verdictului surpriză prin care România a câştigat ceea ce ar fi putut fi unul dintre cele mai costisitoare procese post-decembriste, notează Ziarul Financiar.

Astfel, potrivit datelor publicate pe site-ul Bursei de Valori din Toronto, preţul acţiunilor GBU afişat pe segmentul National Best Bid and Offer (NBBO) – disponibil cu puţin timp înainte de deschiderea şedinţei bursiere de la 9:30 ora locală, adică 15:30 ora României, prin care este raportat cel mai mare preţ de cumpărare şi cel mai mic preţ de vânzare oferit, cu alte cuvinte tranzacţionare în premarket, este de 0,05 dolari canadieni.

ULTIMELE ȘTIRI

Adrian Sârbu: Un guvern eficient reprezintă voința și mandatul celor 18 milioane de votanți/ Trebuie să vedem încotro se îndreaptă lumea, România să devină o țară avansată în apărare, învățare și economia verde

Procesul Roşia Montană: Prăbuşire totală a acţiunilor Gabriel Resources pe Bursa de la Toronto

Duma de Stat a Rusiei propune un nou plan de bătaie după prezidenţiale: Ce implică ,,de-occidentalizarea”

Israelul verifică dacă liderul adjunct al Hamas a fost ucis într-o lovitură aeriană

Vezi mai multe articole din categoria economic

Spre comparaţie joi seară – vineri acţiunile au fost suspendate, preţul de închidere pentru acţiunile GBU a fost de 0,87 dolari canadieni.

La preţul de 0,05 dolari canadieni pe acţiune, capitalizarea Gabriel Resources este de 45 mil. dolari, în scădere cu 856 mil. dolari faţă de precedenta evaluare a investitorilor.