Ambasada Rusiei în România a postat un articol de propagandă, despre care susține încă din titlu că nu va apărea în presa românească. Oficialii Kremlinului reiau amenințările finale ale lui Putin cu privire la sfârșitul nuclear al lumii.

Ambasada Rusiei în România a publicat pe pagina sa de Facebook un articol despre care oficialii Kremlinului anunță încă din titlu că nu va apărea în presa românească, o exprimare de manual a conspiraționiștilor.

”Mesajul președintelui V. B. Putin în Parlament – ce nu va scrie mass-media românească

Politicienii europeni și americani și mass-media, în comentariile lor privind discursul anual al președintelui rus către Adunarea Federală, încearcă febril să-i reducă conținutul la teza despre „o altă amenințare a utilizării armelor nucleare”, preferând să nu „încarce” audiența occidentală cu o analiză detaliată a tot ce se spune. Cu toate acestea, o astfel de „libertate de exprimare” unilaterală și „adevărul dozat” nu pot găzdui cu siguranță cititorii gândirii critice”, își începe Ambasada Rusiei la București mesajul autovictimizant.

Dincolo de realitatea cea mai evidentă pentru oricine – oamenii sistemului Putin nu pot pur și simplu concepe sintagma de libertate a presei – trebuie amintite totuși și amenințările înfricoșătoare făcute de dictatorul rus la adresa întregii civilizații umane.

Aparent, Ambasada Rusiei în România începe cu un ton împăciuitor.

”În timpul discursului, s-a exprimat disponibilitatea țării noastre de a lucra la formarea unui nou contur de securitate egală și nedivizată în Eurasia. Este indicată pregătirea pentru o discuție obiectivă pe acest subiect cu toate părțile interesate și asociațiile. Președintele a remarcat că toate țările noi se alătură egalității, pe baza respectului reciproc pentru cooperarea cu partenerii din EAEU, SCO, BRICS.

V. B. Putin a remarcat că este imposibil să formezi o ordine mondială corectă și stabilă fără o Rusie suverană și puternică. Prin urmare, toate încercările Occidentului de a elimina o „ordine bazată pe reguli”, pe care nimeni nu a văzut-o, sunt condamnate în avans la eșec. Acest lucru este confirmat, printre altele, de tendințele economiei mondiale. PIB-ul global al țărilor BRICS, inclusiv al statelor nou alăturate, va fi de aproximativ 37% până în 2028, în timp ce indicele G7 va scădea sub 28%”.

Reprezentanța diplomatică a Kremlinului în România își asprește apoi tonul, iar contextul redevine rapid unul belicos.

”În discursul său, Putin a declarat că Rusia a respins agresiunea terorismului internațional și a menținut unitatea, iar sistemul său politic este unul dintre pilonii suveranității țării. El a remarcat inadmisibilitatea interferenței în afacerile interne ale țării și încercările Occidentului de a transforma Rusia într-un „spațiu pe cale de dispariție”.

Șeful statului a subliniat că unitatea țării este asigurată de unitatea poporului rus, disponibilitatea de a apăra libertatea, dreptul la o viață pașnică și demnă prin eforturi comune. El a remarcat succesele economiei ruse, care asigură producția celor mai recente complexe de rachete hipersonice și laser, blocuri intercontinentale, rachete balistice care nu au analog mondial. Acuzațiile împotriva Rusiei că are intenția de a plasa arme în spațiu sunt „aruncate” de Statele Unite pentru a „ne trage în negocieri benefice doar lor”.

Ambasada Rusiei în România încheie apoi de-a dreptul apocaliptic un mesaj care se voia despre pace și adevăruri nespuse, atât de binefăcător lumii încât nici nu va apărea în mass-media românească, după cum se lamentau în titlu.

”Putin a reamintit că Rusia va face totul pentru a pune capăt războiului și pentru a elimina nazismul din Ucraina. În același timp, în timpul operațiunii militare speciale, armata rusă a căpătat o experiență colosală și întreaga națiune se înclină în fața participanților și îi susține.

Președintele a remarcat că, după ce a provocat un conflict în Ucraina, Orientul Mijlociu și alte regiuni ale lumii, Occidentul continuă să mintă și declară fără rușine intenția Rusiei de a ataca Europa. În același timp, își aleg propriile ținte pentru a ataca pe teritoriul nostru, căutând cele mai eficiente, așa cum cred ei, mijloace de înfrângere. Au vorbit despre posibilitatea trimiterii contingentelor militare NATO în Ucraina.

Ne amintim de soarta celor care cândva și-au trimis contingentele pe teritoriul țării noastre, a remarcat V. B. Putin.

Dar acum consecințele posibilelor intervenții vor fi mult mai tragice. Ar trebui să înțeleagă în cele din urmă că avem și arme care poate lovi ținte de pe teritoriul lor. Și tot ceea ce vine acum amenință, de fapt, cu un conflict cu utilizarea armelor nucleare, așa că… distrugerea civilizației – nu înțeleg și ei asta, sau ce se întâmplă?

După cum se menționează în mesaj, rusofobia, ca orice altă ideologie de rasism, superioritate națională și exclusivitate, ne orbește și ne privează de rațiune. Poate fi considerată suficient pentru a asista fără reacție la încercările disperate ale elitei neocoloniale NATO de a împinge omenirea spre abisul Armageddonului nuclear?

Până recent, a fost „războiul până la ultimul ucrainean”, care s-a transformat în „război până la un ultim european”. Ce o să mai facă în continuare?

Președintele Rusiei a formulat clar răspunsul și, împreună cu poporul rus, contează pe prudența celor din Occidentul colectiv, care încă nu și-au pierdut bunul simț și pragmatismul tradițional”.