Sute de poliţişti locali vor protesta, marţi şi miercuri, de la ora 11:00, în faţa sediului Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, legat de acordarea unor sporuri pentru munca în zilele de repaus săptămânal şi sărbători legale.

„Blocul Naţional Sindical informează că, în perioada 12 – 13 martie, începând cu ora 11,00, Federaţia Naţională a Sindicatelor Unite din Poliţia Locală România (FNSUPLR), afiliată la BNS, va organiza un miting de protest în faţa Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei”, se arată într-un comunicat al BNS, transmis AGERPRES.

Principalele revendicări sunt respectarea în totalitate a prevederilor legii referitoare la încadrarea activităţii în zilele de repaus săptămânal şi sărbători legale şi acordarea normei de hrană în mod obligatoriu.

Sindicaliştii mai cer introducerea în sesiune legislativă a „mult trâmbiţatului” proiect POCA (Programul Operaţional Capacitate Administrativă) elaborat de MDLPA şi a statutului poliţistului local.

„Blocul Naţional Sindical reaminteşte că, la începutul lunii decembrie 2023, Federaţia Naţională a Sindicatelor Unite din Poliţia Locală a demarat o campanie publică pentru a atrage atenţia importanţei existenţei poliţiştilor locali în societate. Campania se intitulează #şinoiexistăm!”, se mai arată în comunicatul citat.