Bucătarul unui restaurant italian care se mândrește cu două stele Michelin a fost condamnat la aproape trei luni de închisoare, după ce a servit celor peste 50 de invitați scoici crude, la o nuntă.

O judecătorie din Italia i-a condamnat la două luni și 20 de zile de închisoare cu suspendare condiționată pe bucătarul Marco Sacco, în vârstă de 59 de ani, și pe managerul restaurantului, Raffaella Marchetti, pentru neglijență gravă și oferirea de produse alimentare periculoase, scrie People.

De asemenea, aceștia vor trebui să plătească celor peste 50 de invitați, care s-au îmbolnăvit, peste 20.000 de euro daune.

Petrecerea a avut loc în 2021, în nordul Italiei, la un restaurant de lux. În timpul festivității, invitaților li s-au servit scoici crude și risotto. Mai mulți invitați care au servit preparatul au acuzat stări de rău, grețuri, crampe abdominale, iar unii dintre ei au ajuns la spital.

Incidentul a fost investigat de poliția din Italia care a ajuns la concluzia că invitații au fost infectați cu norovirus.