În sezonul cald, ca și în cel rece, părul nostru se confruntă cu diverse probleme specifice. Temperaturile și umiditatea din aer ridicate și expunerea prelungită la soare pot cauza deteriorarea fibrei capilare.

Părul poate deveni uscat, deshidratat sau poate să se încrețească ori să se îngrașe mai mult. Din fericire, există numeroase soluții naturale pentru a gestiona aceste probleme ale părului și pentru a-i menține vitalitatea, atunci când temperaturile urcă în termometre.

Primăvara și vara, părul poate fi supus stresului termic, ce poate deshidrata scalpul și părul, provocând căderea temporară a acestuia. Printre alți factori care pot cauza căderea părului în sezonul cald se numără:

Pentru a întări fibra capilară și a reduce numărul de fire pierdute, este necesar, în primul rând, să ai o dietă echilibrată, din care să nu lipsească anumiți nutrienți esențiali pentru păr, precum vitaminele B, mai ales biotina, proteinele de calitate, sulful, zincul și fierul.

În afară de o alimentație variată, care hrănește fibra capilară din interior, ai nevoie de o rutină de îngrijire care să includă produse potrivite, de exemplu, un sampon pentru caderea parului, precum și un balsam cu sau fără clătire. În afară de un sampon pentru indesirea parului, poți folosi, tratamentele naturale pe bază de uleiuri esențiale, cum ar fi cele de rozmarin, lavandă sau de mentă, care pot stimula creșterea, dar și circulația sangvină de la nivelul scalpului.

Expunerea la soarele puternic și la temperaturile ridicate, la clorul din piscine și sarea din apa mării poate duce la uscarea sau chiar deshidratarea părului, dându-i un aspect tern și lipsit de strălucirea naturală. Pentru a remedia această problemă, este esențial să menții un bun nivel de hidratare al fibrei capilare, prin folosirea unor produse de îngrijire bogate în ingrediente naturale. Primul pas pentru un păr hidratat, cu aspect strălucitor și suplu, este folosirea unui șampon și a unui balsam potrivite. Apoi, utilizarea regulată a măștilor și tratamentelor pentru păr bogate în ingrediente precum acidul hialuronic, uleiul de cocos, aloe vera, mierea, avocado, banană sau iaurt este o metodă foarte eficientă pentru a restabili un nivel optim de hidratare al fibrei capilare, pentru a o hrăni și revitaliza. Sprayurile hidratante sunt, de asemenea, o soluție excelentă pentru a menține hidratarea părului și pot fi folosite zilnic.

Nivelul ridicat de umiditate din aer și sarea din apa mării pot face ca părul, mai ales cel ondulat sau creț, să se electrizeze și să se încrețească mai repede. Pentru a gestiona fenomenul, este important să incluzi în rutina de îngrijire produse bogate în uleiuri naturale, de exemplu, cele de argan, migdale dulci sau uleiul de jojoba. Aceste produse pot ajuta la netezirea cuticulelor și la protejarea părului de umiditatea excesivă. De asemenea, este recomandat să folosești metode de coafare fără căldură, pentru a reduce riscul de electrizare și a oferi mai multă definiție buclelor naturale.

Expunerea la soare și temperaturile ridicate pot stimula producția de sebum la nivelul scalpului. Transpirația și umiditatea ridicată pot agrava problema, ceea ce face ca părul să se îngrașe mai repede. De asemena, produsele de protecție solară sau de îngrijire a pielii care conțin uleiuri și alte ingrediente hidratante pot ajunge pe păr și pot contribui la îngrășarea lui. Pentru a gestiona îngrășarea părului în timpul verii, poți încerca:

Protejarea părului de radiațiile UV se poate face simplu prin purtarea unor accesorii precum pălăriile, șepcile și eșarfele. De asemenea, în cazul expunerii prelungite la soare, este recomandată utilizarea unor produse de protecție termică pentru păr, cu filtre UV.

Pentru a proteja podoaba capilară de apa mării și clorul din piscine, folosește o cască de înot, dacă este posibil. Udă părul cu apă curată înainte de a intra în mare sau în piscină. Astfel vei limita absorbția mineralelor prezente de obicei în apa în care înoți. După sesiunea de înot, spală părul cu șampon și folosește un balsam hidratant pentru a menține un bun nivel de umiditate în fibra capilară.

Evită coafurile strânse, care pot deteriora firele de păr, provocând căderea acestora. Evită, de asemenea, folosirea excesivă a dispozitivelor de coafare cu căldură.

Dacă observi o cădere semnificativă a părului sau alte probleme legate de sănătatea acestuia, nu ezita să consulți un medic dermatolog, pentru o evaluare și recomandări suplimentare. Prin adoptarea unor practici adecvate de îngrijire a părului și alegerea produselor potrivite, poți combate cu succes problemele comune cu care podoaba capilară se confruntă în sezonul cald.

Sursa foto: Freepik

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod

independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.