Veste mare pentru brașoveni. Municipalitatea are în plan să instaleze staţii de încărcare a vehiculelor electrice pe trei stâlpi de iluminat din oraş, printr-un proiect cu finanţare europeană.

Marți, 19 martie, Primăria Braşov va supune aprobării Consiliului Local Braşov un proiect de hotărâre privind aprobarea unei convenţii-cadru de parteneriat în vederea dezvoltării infrastructurii urbane de încărcare a bateriilor autovehiculelor electrice din cadrul proiectului pilot „EV charging from lampposts” cofinanţat de EIT Urban Mobility, informează bzb.ro.

„Pe măsură ce tot mai mulţi şoferi trec la vehiculele electrice, devine din ce în ce mai important să se asigure o infrastructură de încărcare adecvată pentru a le satisface nevoile. Acest lucru este valabil în special în zonele urbane, unde accesul la încărcare poate fi limitat, iar şoferii de vehicule electrice se pot confrunta cu dificultăţi în a găsi staţii de încărcare disponibile. În plus, lipsa infrastructurii de încărcare îi face pe cetăţeni să fie reticenţi chiar şi la achiziţionarea de vehicule electrice. Soluţia SimpleCharge de a instala staţii de încărcare a vehiculelor electrice pe stâlpii de iluminat stradal este o soluţie promiţătoare care poate contribui la creşterea accesibilităţii şi a disponibilităţii infrastructurii de încărcare. Prin refolosirea infrastructurii existente, cum ar fi stâlpii de iluminat public, se poate extinde aria de acoperire a încărcării vehiculelor electrice fără a fi nevoie de proiecte de construcţie costisitoare şi perturbatoare”, se arată în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre.

Pentru Braşov staţiile de încărcare conectate la stâlpii de iluminat nu reprezintă o noutate. Încă din anul 2016, astfel de echipamente au fost montate pe Bulevardul Eroilor din oraș.