Autorităţile de la Londra şi Washington au acuzat grupul de hackeri aşa-numit APT31 că este o ramură a Ministerului Securităţii din China şi au enumerat o listă de ţinte: membri ai personalului Casei Albe, senatori americani, parlamentari britanici şi oficiali guvernamentali din întreaga lume care au criticat Beijingul, relatează Reuters.

Procurorii americani au declarat că piratarea a dus la compromiterea de e-mailuri personale, de sisteme de stocare online şi de înregistrări de apeluri telefonice.

ULTIMELE ȘTIRI

Macron pregătește 5 scenarii de război. Parisul ar putea disloca 20.000 de soldați în 30 de zile, susține Șeful Statului Major al Armatei

Ameninţarea teroristă se extinde în Europa. După Franţa, o altă ţară a ridicat nivelul de securitate la maxim

Adrian Sârbu: Spectatorii noştri, românii, nu mai vor ca partidele să primească zeci de milioane de euro din buget. “Gata! Finanţaţi-vă singuri că aveţi destui bani şi membri!”

Atacul din Rusia. Kremlinul refuză să acuze gruparea ISIS ca fiind autorul atacului terorist şi dă vina pe Ucraina

Vezi mai multe articole din categoria externe

Scopul operaţiunii de piraterie informatică a fost de a „reprima criticii regimului de la Beijing, de a compromite instituţii guvernamentale şi de a fura secrete comerciale”, a declarat adjunctul procurorului general din SUA, Lisa Monaco.

Ambasada Chinei la Washington nu a răspuns la un mesaj prin care se solicitau comentarii cu privire la acuzaţiile americane, însă ambasada chineză din Londra a descris acuzaţiile din Marea Britanie drept „calomnii complet fabricate şi rău intenţionate”.

Anunţurile au fost făcute în momentul în care atât Marea Britanie, cât şi SUA au impus sancţiuni unei firme despre care consideră că este o companie-paravan a Ministerului Securităţii de Stat din China.