Studiu: Oamenii ce consumă carbohidrați rafinați sunt mai neatractivi.
Frumusețea este influențată de nivelul de zahăr și insulina din sânge.
Pâinea integrală prăjită și ceaiul fără zahăr sunt benefice frumuseții.
Cercetătorii din Franța au descoperit că cei care iau un mic dejun bogat în carbohidrați rafinați sunt considerați mai puțin atractivi decât cei care mânâncă carbohidrați nerafinați, mai sănătoși.
O persoană este atractivă în funcție de nivelul de zahăr și de insulină din sânge, care afectează aspectul pielii și care pot avea efecte pe termen lung asupra hormonilor sexuali.
Așa că, pâinea integrală prăjită și ceaiul fără zahăr sunt mai benefice frumuseții decât produsele de patiserie ultraprocesate și sucul de fructe.
Cercetătorii de la Universitatea din Montpellier au recrutat 52 de bărbați și 52 de femei cu vârste între 20 și 30 de ani.
Fiecare a mâncat un mic dejun bogat în carbohidrați rafinați sau nerafinați. Oamenii de știință au măsurat nivelul de zahăr din sânge inainte și după masă, au fotografiat voluntarii în condiții controlate și le-au trimis unor evaluatori, ca să estimeze vârsta, nivelul de masculinitate sau femininitate și cât de atractivi sunt participanții.
Citește și