O tânără polițistă, în vârstă de 24 de ani, se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că avea o relație amoroasă nu doar cu un cunoscut interlop, dar și cu superiorul ei direct, care este căsătorit.

Evenimentele au avut loc în Marea Britanie, iar ofițera implicată, Caitlin Howarth, membră a poliției West Yorkshire, a fost suspendată din funcție în urma dezvăluirilor, scrie Daily Mail.

Ancheta a dezvăluit că Howarth era implicată într-o relație cu un traficant de droguri, aflat sub supravegherea forțelor de ordine, dezvăluire făcută de examinerlive.co.uk. Mai mult, polițista avea și o relație extraconjugală cu șeful ei, căsătorit, un alt membru al poliției care a fost de asemenea suspendat.

Situația a escaladat joi, când Howarth a fost prezentată în fața unei instanțe din York, unde a fost pusă sub acuzare pentru încălcarea gravă a codului de conduită profesională. La audiere, ea și-a confirmat doar identitatea și adresa, în timp ce avocatul său a indicat că va pleda nevinovată.

Complexitatea și gravitatea acuzațiilor au determinat transferul cazului către o instanță superioară, Curtea Coroanei din York, unde Howarth este așteptată să se prezinte pe 2 aprilie.

Judecătorul Adrian Lower i-a subliniat seriozitatea situației, avertizând-o că absența la audiere ar putea duce la emiterea unui mandat de arestare împotriva sa.

Interlopul cu care polițista a avut o relație se află acum la închisoare.