A fost panică duminică, într-un cartier din Constanța. Aproximativ 50 de oameni și-au părăsit în grabă apartamentele, după ce o locuință de la etajul 9 al unui bloc a luat foc, în urma unei explozii, spun martorii.

Proprietara, o bătrână de 93 de ani, s-a intoxicat cu fum și a fost transportată la spital. Alarma s-a dat după prânz, când un vecin a auzit un zgomot puternic și a observat mult fum. Bărbatul a sunat imediat la 112.

Femeie: „S-a auzit o bubuitură și apoi au început geamurile să bubuie continuu să se spargă. Se vedea flacăra că se ridica în sus, au început să trosnească geamurile și știam că acolo locuia o bătrână și m-am speriat.”

Bărbat: „Săriseră geamurile, nu știu dacă a fost o butelie sau altceva. Era foarte mult fum. Am un prieten care stă la etajul 10 e cu soția și fetița a rămas blocat din cauză că era fum mult pe scară.”

22 de persoane au ieșit singure din clădire. Alți 24 de adulți și 2 copii au fost scoși din bloc de pompieri.

Proprietara apartamentului unde a izbucnit incendiul, o femeie de 93 de ani, a fost preluată de un echipaj SMURD și transportată la Spitalul Județean Constanța. Bătrâna, care se intoxicase cu fum, era conștientă, spun salvatorii.

Pentru că incendiul a izbucnit la etajul 9, pompierii constănțeni au fost nevoiți să intervenă cu autoscara. A fost distrus și apartamentul de lângă pentru că a fost inundat cu fum.

Dan Constantinescu, comandant intervenție ISU Dobrogea: „Din primele cercetări la fața locului se pare că este vorba despre un scurtciurcuit, din cauza unei siguranțe improvizate, la un aparat electric.”

Apartamentul cu 3 camere în care locuia bătrâna a fost distrus de foc.