Prima pompă inimă care a apărut a fost inspirată din trenurile de mare viteză.
Până acum a fost implantată cu succes în peste 10.000 de pacienți.
Ea utilizează tehnologia maglev, care este mai eficientă decât tehnologiile tradiționale.
O nouă pompă inimă, inspirată de trenurile de mare viteză, a fost dezvoltată și implantată cu succes în peste 10.000 de pacienți. Această pompă inimă utilizează tehnologia maglev, care este mai eficientă și mai fiabilă decât tehnologiile tradiționale.
În plus, pompa cardiacă nou introdusă are potențialul de a inhiba formarea cheagurilor și de a reduce sângerările și alte complicații care erau frecvente în cazul dispozitivelor anterioare.
Dispozitivul este format dintr-un motor și un disc rotativ. Acest disc este o componentă importantă care reglează circulația sângelui. Acesta este suspendat în întregime într-un câmp magnetic. Acest lucru înseamnă că este ținut în poziție și i se permite să se rotească liber fără contact fizic cu alte părți ale dispozitivului.
Pompa cardiacă funcționează pe baza aceluiași concept ca și tehnologia de levitație magnetică (maglev) utilizată în trenurile de mare viteză. În cazul trenurilor maglev, magneți puternici ridică și propulsează trenul deasupra șinei, reducând frecarea și permițând viteze mari.
Designul și capacitățile dispozitivelor MCS s-au schimbat pe măsură ce tehnologia a avansat în ultimii ani. Mehra a comparat progresul dispozitivelor MCS cu cel al tehnologiei auto.
Citește și