O femeie din Buzău, în vârstă de 42 de ani, a sărit de la etajul patru al blocului în care locuiește pentru a scăpa de concubinul agresor.

Individul a fost reținut pentru 24 de ore de poliţişti după ce şi-a ameninţat şi lovit partenera, informează Agerpres.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Buzău, agresiunea s-ar fi produs pe fondul unor discuţii în contradictoriu, care la un moment dat au degenerat.

„La data de 16 martie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, un bărbat de 53 de ani, din Buzău pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie. Fapta a fost sesizată de către un bărbat de 49 de ani, din Buzău. Din cercetările efectuate de către poliţiştii de investigaţii criminale s-a stabilit că, în seara de 15 martie a.c., bănuitul, în urma unor discuţii în contradictoriu cu concubina sa, o buzoiancă de 42 de ani, ar fi agresat-o fizic”, a transmis IPJ Buzău.

Surse apropiate anchetei au arătat că, în urma incidentului, bărbatul i-ar fi spus femeii că o va încuia în casă, iar după plecarea acestuia din locuinţă, victima ar fi sărit de la etajul 4, cu gândul de a scăpa, căzând pe un balcon aflat la etajul 1. Femeia a fost ulterior transportată la spital pentru îngrijiri medicale.

„Pe numele bărbatului, poliţiştii au emis ordin de protecţie provizoriu. Totodată, faţă de acesta a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, iar cercetările sunt continuate de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie”, a mai precizat sursa citată.

Persoanele care sunt victime ale violenței domestice, discriminării pe criteriul de sex și traficului de persoane pot apela numărul unic la nivel național 0800.500.333.