„Ne vom mobiliza în toată ţara, totul pentru a aduce publicului şi fanilor sute de expoziţii, intervenţii culturale şi experimente artistice, proiecţii, prezentări, instalaţii urbane, spectacole, ateliere, animaţii stradale şi interioare, concerte sau tururi interactive. Invităm muzeele, casele memoriale, galeriile, dar şi multe alte tipuri de instituţii culturale, spaţii şi studiouri creative, teatre, opere, filarmonici, monumente istorice, hub-uri pentru inovaţie artistică, festivaluri ale artelor să ni se alăture pentru ca împreună să ţinem naţiunea trează şi receptivă la cultură, până dimineaţă”, a declarat Dragoş Neamu, coordonator relaţii internaţionale şi proiecte culturale al Reţelei Naţionale a Muzeelor din România.

ULTIMELE ȘTIRI

Oamenii de știință au reușit să elimine HIV-ul din celulele infectate, folosind tehnologia Crispr, premiată cu Nobel

Cel mai mare producător de muniţii din Europa: UE are nevoie de un Iron Dome, similar cu cel din Israel

De ce zboară, zilele acestea, avioanele la înălţimi mici pe teritoriul României? Explicaţia MApN

S-a stins Dumitru “Take” Macri, primul român nominalizat la “Balonul de Aur”

Vezi mai multe articole din categoria social

Evenimentul a devenit, în ultimele două decenii, una dintre cele mai puternice mărci culturale, cu cifre de audienţă ce gravitează în jurul cifrei de un milion de persoane, la nivelul întregii ţări.

În anul 2023, ediţia cu numărul 19 a Nopţii Muzeelor a fost organizată împreună cu instituţii culturale din Moldova de peste Prut şi a fost prezentă în peste 360 de muzee şi spaţii din 90 de localităţi din România şi alte 9 din Republica Moldova. Acestea au acoperit geografic 38 de judeţe şi 5 raioane ale ţării vecine.

În Bucureşti, Noaptea Muzeelor s-a prezentat publicului în 65 de obiective culturale dintre cele mai diverse, de la 34 de muzee, la festivaluri de design şi de la case ale creaţiei şi ale experimentelor, până la palate şi galerii de artă.