Comunitatea de nepalezi stabiliți la noi a sărbătorit în București revelionul adică intrarea în Anul Dragonului de lemn.

În funcție de fazele lunii data s-a stabilit acum la o lună după ceremonia chinezească.

Peste 300 de nepalezi au venit special la eveniment inclusiv din Sibiu, Pitești ori Timișoara. De la petrecere nu au lipsit firește mâncarea tradițională muzica și dansul.

Potrivit tradiției asiatice, Dragonul de lemn este considerat un simbol al puterii și al succesului. Iar anul acesta poate aduce schimbări benefice în viața oamenilor.

Pentru a sărbători trecerea în noul an, numeroși nepalezi stabiliți în România s-au îmbrăcat tradițional, și s-au bucurat de meniuri ca acasă la ei.

Acești doi tineri români, pasionați de Cultura asiatică, au vrut să vadă cum se sărbătorește Revelionul în Nepal.

”Această sărbătoare reprezintă anul nou în tradiția Serba. Este un grup etnic care vine din zona Nepalulului și a Tibetului. Suntem pasionați și de mâncare asiatică”.

Costumele tradiționale colorate au atras toate privirile.

„Este un costum tradițional. Acesta se numește Chiuu și acesta tetoo și purtăm un fel de pălărie de cowboy. Ne simțim aici că în țara noastră pentru că și aici avem munți mici, verdeață și ne simțim ca în țara noastră.”

În ultimii ani România a atras numeroși străini din Nepal. Anul trecut în țara noastră erau angajați aproape 22 de mii de nepalezi, potrivit Institutului Național de Statistică.